Campaments inclusius per a nens i nenes amb discapacitat

Campamentos para niños y niñas

Amb l´arribada del bon temps i el final de les classes, arriba el moment de gaudir de noves activitats al´aire lliure gràcies als campaments d´estiu inclusius. Us explicarem els seus beneficis.

El primer de tot és que aquest tipus d’activitats tenen una repercussió molt positiva per al desenvolupament, si a més es fan en un ambient de tolerància i igualtat com passa als campaments inclusius, l’experiència serà encara més satisfactòria.

El plantejament inclusiu cerca el creixement personal i social dels qui participen en aquesta experiència, i sol estar orientat:

  • Refermar l’autonomia
  • Aconseguir més autoconfiança
  • Dotar-los de recursos que puguin utilitzar a la seva vida diària

El principal repte dels participants és sortir de la zona de confort. Al llarg de les activitats han d’aprendre a desenvolupar-se, per això el procés educatiu ha d’estar unit a la diversió i el joc mitjançant activitats que fomentin la creativitat, el contacte i la interacció amb altres persones diferents, que els ajudin a aconseguir valors com ara el respecte, la superació i el treball en equip, com passa amb l’esport, la música o la creació artística que solen ser els tallers més comuns que es duen a terme.

CARACTERÍSTIQUES DE CAMPAMENTS INCLUSIUS:

Aquests campaments estan preparats per a la participació i integració dels nens i nenes amb necessitats especials, ja no només quant a accessibilitat dels llocs i adaptació de les activitats, sinó també perquè el personal que ho duu a terme compta amb experiència i capacitació per a poder atendre la diversitat i les diferents necessitats.

Una altra característica és que en la majoria d’ells conviuen en un ambient obert i integrador nens i nenes amb discapacitat o sense.

Esperem que aquest estiu els nens de la casa puguin treballar la independència, guanyar confiança en ells mateixos, millorar les seves habilitats socials i sobretot que puguin gaudir d’experiències inoblidables als campaments inclusius. Bon estiu!

Compartir en RRSS

Post relacionados