Còrdova destinació accessible per al 2023

Córdoba ciudad accesible

Les ciutats europees estan treballant per enderrocar les barreres que obstaculitzen les persones amb discapacitat, per això que la ciutat espanyola de Còrdova tingui un segon lloc i Mèrida una menció especial als Premis Ciutat Accessible 2023, posa de manifest el compromís amb la plena inclusió al nostre país.

Un any més sis ciutats han estat les finalistes dels guardons que atorga la Comissió Europea, es tracta de Grenoble (França), Hamburg (Alemanya), Ljubljana (Eslovènia) i Skellefteå (Suècia), i com a representació espanyola hem comptat amb Còrdova i Mèrida.

El primer lloc ha estat per a Skellefteå ubicada a Suècia , aquest reconeixement li ha estat atorgat pel fet que l’accessibilitat s’inclou en tots els plantejaments que afecten els espais públics de la ciutat.

Helena Dalli, comissària d’Igualtat de la Unió Europea, explica així la importància d’aquests guardons:

el Premi Ciutat Accessible premia les ciutats que han prioritzat l’accessibilitat per millorar la qualitat de vida de totes les persones. Al voltant de 87 milions de persones tenen algun tipus de discapacitat a la UE i necessiten tenir accés en igualtat de condicions amb els altres.

D’altra banda, la ciutat andalusa de Còrdova ha quedat en segon lloc, posant el valor els avenços que s’estan aconseguint en l’adaptació als serveis de transport públic, la implementació de marcadors i pictogrames a busos i taxis, així com l’ampliació de l’oferta d’oci inclusiu de la ciutat, destacant l’accessibilitat completa al Museu Juliol Romero de Torres .

A més, els que vulguin visitar aquesta destinació i conèixer tots els encants de la ciutat poden consultar la web de la Delegació d’Inclusió i Accessibilitat que compta amb tota la informació necessària sobre els llocs interessants de conèixer, maneres d’accedir, transports i altres activitats accessibles i inclusives que ofereix la ciutat.

Aqüeducte de Mèrida
Aqüeducte de Mèrida

Per la seva banda, Mèrida també està enhorabona per haver rebut la menció especial de la Comissió Europea per la Informació, Comunicació i Tecnologia , destacant el seu esforç comptant per fer més accessibles els llocs històrics, apropant a tot tipus de públic el seu patrimoni reconegut per la Unesco . . Cal recordar que aquest any la ciutat emeritenca també ha rebut el Premi Reina Letizia a l’Accessibilitat Universal , així com la condecoració social de l’ONCE .

Enhorabona a tots els participants!, esperem poder visitar tots aquests llocs el 2023.

Compartir en RRSS

Post relacionados