Places de pàrquing PMR

aparcamiento pmr

Com són? On són? I sobretot, per què serveixen les places PMR? Aquesta resposta és la més senzilla: perquè tothom pugui conviure en igualtat d’oportunitats. A Rehatrans us ho expliquem i esperem aportar un granet de sorra a la conscienciació davant de l’ús indegut.

Les places d‟estacionament per a persones amb discapacitat tenen com a objectiu que aquestes persones no siguin discriminades en l‟ús dels espais comuns i que aquests espais compleixin amb els paràmetres d‟accessibilitat necessaris, es tracta d‟una mesura d‟acció positiva per facilitar la igualtat d‟oportunitats de totes les persones.

Els centres dactivitat de les ciutats, municipis, etc. han de disposar de places d’aparcaments reservades per a aquests usuaris, si és possible situades els més a prop de zones d’encreuament entre itineraris de vianants i itineraris de circulació de vehicles.

La seva ubicació no només assegura una proximitat a llocs d’interès, sinó que tenen més espai per a l’obertura de portes o maleter/portó per poder baixar i pujar del cotxe quan hi ha dificultats motores, s’utilitza cadira de rodes, etc.

Característiques més importants:

  • Superfície horitzontal, sense obstacles i en condicions de seguretat
  • Aquelles que incorporin un gual han de tenir una amplada lliure per accedir a la calçada de 1,20 metres.
  • Les places perpendiculars i diagonals a la vorera han de tenir una zona de transferència amb una amplada mínima d’1,50 metres.
  • Les places han d’estar senyalitzades convenientment en horitzontal i vertical: fons blau i silueta en blanc del Símbol Internacional d’Accessibilitat.

Cal recordar que només poden ser utilitzades pels titulars de la targeta d’estacionament reservat, i aquesta persona pot ser el conductor del vehicle o pot ser-ne un passatger, ja que la targeta és personal ia més és intransferible. El titular l’ha de mantenir en vigor i col·locar-lo en una zona visible del vehicle per poder facilitar-ne la identificació i evitar els casos d’ús indegut.

La manca d’empatia per part d’altres ciutadans a l’hora d’envair inadequadament aquests aparcaments fa que les persones discapacitades puguin córrer riscos i s’han de veure obligades a baixar d’un vehicle en zones no condicionades a la seva situació, això suposa que no ho puguin fer. de manera autònoma, que es puguin trobar amb obstacles i arribin a posar en perill la seva integritat física.

A més, aquesta ocupació indeguda és considerada per la DGT com a infracció greu i comporta una multa de 200 euros, a més de la retirada del vehicle per part de la grua.

Recorda sempre el motiu de l’existència d’aquestes zones i celebra que, a la teva ciutat, o al teu barri, o al teu poble tothom pugui conviure en igualtat.

Compartir en RRSS

Post relacionados