Tipus per combatre la conducció rutinària

conducción rutinaria

A Rehatrans ens preocupem per la seguretat dels nostres clients i amics que solen conduir de forma habitual, per això us oferim uns consells que us ajudin a parar més atenció durant els trajectes quotidians.

La major part dels conductors particulars fan les mateixes rutes diverses vegades a la setmana, per exemple anar a la feina, a recollir els nens a l’escola o al supermercat, aquests són els desplaçaments que ocupen un gran percentatge de la seva conducció habitual. Per no parlar dels conductors del sector sociosanitari que estan en contacte amb nosaltres i que han de repetir el mateix camí fins i tot diverses vegades al dia perquè les persones amb mobilitat reduïda arribin als centres d’atenció. Durant aquests itineraris habituals és fàcil caure en els que s’anomena conducció rutinària .

embús a la ciutatHi ha una explicació psicològica per a això, segons Michael Schrekkenberg, de la Universitat de Duisburg-Essen (Alemanya): “ Aquesta forma de conduir es duu a terme sense utilitzar l’àrea del cervell on té lloc el pensament conscient ”. Bàsicament com coneixem el camí caiem en un excés de confiança que ens porta a prestar més atenció a altres coses i no tant a les situacions que es poden donar a la via. Aquesta relaxació mental al volant fa que triguem més a advertir els perills.

Per això, hem de recordar contínuament la necessitat d’estar alerta i no distreure’ns de la carretera. Per ajudar-te amb aquest objectiu et donarem uns consells:

  • Busca rutes alternatives : sempre que sigui possible arribar al teu destí per diferents camins és aconsellable anar canviant com a primera mesura per evitar la rutina.
  • Para atenció al que passa al voltant : encara que el recorregut sigui el mateix, no sempre succeeixen les mateixes coses i per tant hem d’adequar la nostra conducció constantment a les condicions del trànsit.
  • Evita les presses : és cert que en alguns dels desplaçaments habituals estem pressionats per l’horari d’entrada o sortida. L’estrès i la rutina són una mala combinació quan conduïm.
  • No us ocupeu d’altres coses : davant la relaxació pensem que podem conduir i anar canviant tranquil·lament d’emissora, anar pendent de la temperatura del vehicle i altres distraccions que hem d’evitar.
  • No t’oblidis de les normes de trànsit : conèixer el camí no ens permet oblidar-nos perquè no prestar-los atenció pot fer que ens sorprengui un vianant o un vehicle; fins i tot n’hi ha que en aquests trajectes habituals no utilitzen el cinturó de seguretat corrent un greu perill.

I especialment per a aquells conductors professionals que fan rutes amb persones de mobilitat reduïda els aconsellem especial atenció abans i durant el trajecte:

  • Assegura’t abans de començar el dia: pren-te uns minuts per revisar tots els sistemes de seguretat que necessitaràs, i comprova que estan en bon estat. No està altre realitzar una revisió ràpida de tots els elements, la rutina diària també pot afectar aquesta manca de previsió.
  • Per poder centrar la teva atenció a la carretera , és important que abans t’hagis encarregat de col·locar i ancorar de forma correcta a tots els passatgers i en especial als que viatgen amb cadira de rodes, per evitar preocupacions mentre condueixes.

En les situacions més quotidianes i en els itineraris més comuns, mantenir una conducta adequada pot evitar ensurts al volant. Esperem haver-vos ajudat, bon viatge!

Compartir en RRSS

Post relacionados