UNA LLAR ADAPTADA AUGMENTA LA QUALITAT DE VIDA

Al nostre país l’augment de l’esperança de vida fa que cada cop més persones vulguin continuar vivint a casa seva i que aquestes es vagin adaptant a les necessitats del pas del temps; a part dels nostres majors, les persones que pateixen algun tipus de discapacitat tenen unes necessitats especifiques d’habitabilitat a casa que les porta a fer-les accessibles. T’explicarem què has de tenir en compte a l’hora d’adaptar el teu habitatge.

El primer de tot és que l’objectiu principal sigui augmentar la qualitat de vida dels que hi habiten, tant d’aquells que es veuen afectats, com els seus familiars i cuidadors. Per a això una qüestió fonamental és no sacrificar el disseny i el confort per a qüestions pràctiques, ja que tenir una casa bonica a més d’adaptada, és plaent per a qualsevol persona.

Les empreses que es dediquen a realitzar aquest tipus de reformes cada vegada són més conscients que es tracta d’una qüestió fonamental, en paraules de Jon Tellería responsable de Solumobel:

La nostra prioritat és mantenir la sensació casolana, mentre incorporem tecnologia per fer el dia a dia més fàcil.

Un bon començament és l’accessibilitat al bloc o zones comunes que de vegades s’han d’emprendre des de la comunitat de veïns. Però el més important és la pròpia vivenda que s’ha de dissenyar amb una estructura de passadissos i portes amb amplada suficient per passar amb cadira de rodes; afortunadament el disseny actual aposta per espais oberts on per exemple la cuina s’integra al saló i així s’eliminen obstacles.

Tancaments segurs i sense obstacles de Solumobel.

Una altra qüestió fonamental de l’estructura de l’habitatge té a veure amb els materials utilitzats a terra que deu ser antilliscant, fàcil de mantenir per no afegir una feina extra, i que aïlli bé per mantenir una temperatura còmoda. Atenció també als tancaments, sobretot a les portes que deuen estan al nivell del terra per no crear obstacles i han de quedar ben tancats per a la seguretat dels qui habiten l’habitatge.

D’altra banda, una casa domotitzada ofereix un extra de seguretat als qui tenen algun tipus de discapacitat, així com també noves i millors possibilitats de comunicació amb el seu entorn per poder manejar a través de comandaments o sensors les aixetes, sistemes d’il·luminació, obertura de portes i finestres, programació de climatitzadors i electrodomèstics, etc. d’aquesta manera és possible guanyar autonomia i independència .

Armari amb comandament, adaptable en alçada de Solumobel.

Finalment, hi ha solucions que serveixen per adaptar el mobiliari i així afrontar un projecte més econòmic que ofereixi millores a la vida diària. Per exemple, tiradors ergonòmics situats a una alçada més adequada als seus usuaris, això també afecta l’alçada en què s’han de situar altres elements com ara tovallolers, endolls, etc; llits articulats, penjadors amb comandament a distància, armaris regulables en alçada i altres solucions molt enginyoses que faciliten les tasques quotidianes.

Si voleu veure alguns exemples, us convidem a visitar la web de l’empresa de solucions per a habitatges adaptats Solumobel.

Compartir en RRSS

Post relacionados