El turisme accessible guanya pes a Espanya

* Es xifra en 7 milions de persones que a Espanya viatgen en funció de l’accessibilitat de la destinació

* Per al pont de Maig ciutats com Còrdova, Mèrida o Benidorm són destinacions d’un turisme accessible

Madrid, 1 d’abril de 2024 S’acosta el pont de Maig i com que cada any són dates que resulten ideals per conèixer noves destinacions o tornar a visitar-ne d’altres que ens hagin agradat amb anterioritat. El turisme viu el seu procés d’adaptació particular a nous temps. Les ciutats i el sector hoteler es renoven sobre la base de noves tendències. Així, d’un temps ençà va guanyant importància el conegut com a turisme accessible.

Mostra d’això és que a l’edició de FITUR d’aquest 2024 hi va haver un espai dedicat a promoure un turisme inclusiu que arribi a tothom. L’objectiu és que les persones amb alguna mena de discapacitat puguin viatjar amb totes les garanties. La Fira Internacional es va aliar amb Impulsa Igualtat per crear Fitur 4all amb la idea de reconèixer els destins més inclusius. A nivell nacional van resultar guardonats Benidorm i Port Aventura World, i en l’àmbit internacional, Colòmbia i la Xarxa Costarricense de Turisme Accessible.

A Espanya hi ha destinacions que són ideals en termes d’accessibilitat per als visitants que tinguin algun tipus de discapacitat. El 2023, sis ciutats van ser les finalistes dels guardons que atorga la Comissió Europea. Còrdova va quedar en segon lloc. Únicament per darrere de Skellefteå, a Suècia. Mèrida també va ser reconeguda amb la menció especial de la Comissió Europea per la informació, comunicació i tecnologia.

Els qui vulguin visitar Còrdova i conèixer tots els encants de la ciutat poden consultar el web de la Delegació d’Inclusió i Accessibilitat que compta amb tota la informació necessària sobre els llocs interessants de conèixer, maneres d’accedir, transports i altres activitats accessibles i inclusives que ofereix . A més, a Sevilla, Prodetur i l’ONCE van anunciar recentment que col·laboraran per promocionar la província com a destinació turística accessible

Segons alguns estudis, es xifra en 7 milions de persones que al nostre país viatgen en funció de l’accessibilitat de la destinació. Dades publicades per la Fundació Randstad mostren que només a Andalusia hi ha 582.566 persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Diferents agències de viatges i webs organitzen trajectes per gaudir durant les vacances com Equalitas Vitae. Al seu bloc ‘Silleros viajeros’ es poden trobar recomanacions i experiències de turistes que van gaudir d’un turisme accessible.

Compartir en RRSS

Post relacionados