Col·laboració amb l’Hospital de Neurorehabilitació Institut Guttmann

  • A Espanya hi ha més de 435.400 persones amb dany cerebral, segons l’INE.
  • La finalitat de l’acord és donar suport al projecte El Cor de Guttmann, la transformació i digitalització de la zona de rehabilitació de l’hospital.
  • El conveni inclou la cessió d’un simulador de conducció adaptada que els pacients podran provar durant el seu ingrés hospitalari, que els serà molt útil per poder desplaçar-se en vehicle propi després d’obtenir l’alta.

Madrid, 15 d’abril del 2024. Rehatrans, la companyia líder a Espanya en adaptació de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda (PMR), ha signat recentment un conveni de col·laboració, amb l’Hospital de Neurorehabilitació Institut Guttmann, centre de referència en el tractament i la neurorehabilitació integral de les persones amb lesió medul·lar, dany cerebral adquirit o altres discapacitats d’origen neurològic.

 

A Espanya, segons dades de la Enquesta de discapacitat, autonomia personal i situacions de dependència de 2022 de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), hi viuen aproximadament més de 435.400 persones amb dany cerebral adquirit, amb la qual cosa, el desafiament per ajudar aquestes persones i altres amb danys d’origen neurològic és necessari, urgent i urgent.

 

Amb l’acord, Rehatrans recolza la transformació de la nova àrea de rehabilitació funcional de l’hospital, a través del projecte El Cor de Guttmann un espai que es tradueix en la transformació integral del gimnàs de rehabilitació per on passen anualment més de 5.000 pacients amb lesions dorigen neurològic.

Així mateix, Rehatrans pretén difondre el coneixement sobre la mobilitat inclusiva en pacients i familiars. Per això, la companyia es compromet a impartir una sèrie de sessions informatives a l’equip de terapeutes, familiars i pacients de l’Institut Guttmann sobre les opcions que tenen per adaptar els seus vehicles després d’obtenir l’alta, una decisió que pot beneficiar-ne l’autonomia i la independència en els desplaçaments.

 

A més, aquest conveni de col·laboració, amb una durada inicial de dos anys, contempla també la cessió d’una maqueta en mida real d’un volant de conducció i uns pedals equipats amb les darreres adaptacions, de Sojadis, el fabricant de comandaments que instal·la Rehatrans, que permetran als pacients simular la conducció de manera que siguin capaços d’avaluar els suports i les ajudes tècniques necessàries per conduir un vehicle.

“Per a la nostra companyia és un gran honor poder col·laborar amb l’Institut Guttmann, Centre de Referència Nacional a Espanya i únic a Catalunya en el tractament de les persones amb lesions medul·lars complexes, un hospital amb prop de 60 anys d’experiència i un referent mundial a aquestes patologies. Aquest acord s’alinea amb la nostra raó de ser;

 

 

ajudar els que més ho necessiten, dotant-los de solucions i eines que els permetin portar una vida autònoma, independent i plena”, afegeix Oscar Soriano, director General de Rehatrans.

Per part seva, Elisabet González, Responsable de Comunicació i RSC de l’Institut Guttmann conclou que aquesta col·laboració “Ens permet, d’una banda, continuar avançant en el desenvolupament del projecte insígnia de la institució com és El Cor de Guttmann, que ens ha de permetre continuar sent el Centre de Neurorehabilitació més avançat d’Europa, i per altra banda, ajudar-nos en la promoció d’una de les activitats més importants de la vida diària de les persones amb discapacitat com és la conducció.”

Sobre Rehatrans:

 

Rehatrans , fundada i creada per Antonio Soriano l’any 1996. Actualment té una quota de mercat del 55% al ​​seu sector. Disposa d’una àmplia gamma de solucions per a particulars, taxis i empreses com ara centres de dia, aeroports, VTCs, amb les quals facilita la conducció, l’accés i el transport de persones amb mobilitat reduïda. Gràcies a les seves múltiples opcions d’adaptació, Rehatrans ha aconseguit comercialitzar durant l’últim any 680 vehicles adaptats i ha aconseguit una facturació de 5.5 milions d’euros. Premi Empresarial 2008 per la UNEF SUD a la millor empresa exportadora de la zona sud, el 2011 premiada per l’Ajuntament de Getafe com a millor empresa pime local i el 2021 va aconseguir el premi “Seguridad Vial” atorgat per Faconauto, patronal que integra associacions de concessionaris oficials de les marques d´automòbils d´Espanya.

Sobre l’Institut Guttmann:

 

L’Institut Guttmann és un hospital especialitzat en el tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones (adults, joves i nens) amb lesió medul·lar, dany cerebral adquirit o amb una altra discapacitat d’origen neurològic. El seu objectiu fonamental és proporcionar una atenció especialitzada, integral, continuada, personalitzada i amb el més alt nivell humà, científic i tècnic. L’Institut Guttmann és Centre de Referència Nacional -CSUR- a Espanya, i únic a Catalunya, per al tractament del Lesionat Medular complex, pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Com a hospital d’alta especialització, atén més de 5.000 pacients amb discapacitat d’origen neurològic cada any.

Compartir en RRSS

Post relacionados